Βρισκόμαστε πια στην καρδιά του Χειμώνα και τι ζητάμε; Να ζεσταθούμε! Τα χαλιά στο σπίτι έχουν στρωθεί, τα παπλώματα έχουν φρεσκαριστεί, και δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το πρωινό χουζούρεμα μέσα στη ζεστασιά τους.

Επειδή όμως δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε τυλιγμένοι με το πάπλωμα για να είστε ζεστοί -αφήστε που μπορεί και να παρασύρετε κάτι στο διάβα σας- ετοιμάσαμε κάποια πρακτικά tips για απολαμβάνετε ζεστασιά στο σπίτι σας ακόμα και τα πιο κρύα βράδια.

Μονώστε σωστά το σπίτι σας. Η σωστή μόνωση του σπιτιού αναφέρεται παντού και συνεχώς. Διατηρεί το σπίτι σας ζεστό τον χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, ενώ μπορεί να μειώσει αρκετά τον λογαριασμό της θέρμανσης (είτε χρησιμοποιείτε υγραέριο, είτε πετρέλαιο, είτε ηλεκτρισμό). Όμως στην πράξη πόσοι μένουν σε ενεργειακά σωστές κατοικίες; Κάντε τη διαφορά και ξεκινήστε κλείνοντας τις χαραμάδες σε πόρτες και παράθυρα. Αφήστε κλειστά τα δωμάτια που δεν σας ενδιαφέρει να θερμαίνονται, όπως η αποθήκη σας. Ακόμα και με αυτές τις απλές κινήσεις θα δείτε σημαντική διαφορά.

Βάλτε χειμωνιάτικη διακόσμηση. Τα χαλιά και οι πιο βαριές κουρτίνες δεν χρησιμεύουν μόνο για αισθητικούς λόγους. «Ζεσταίνουν» τον χώρο, κρατώντας μέσα τη θερμότητα που μπορεί να ξεφεύγει από τα πατώματα και τα παράθυρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας φροντίστε να έχετε πάντα τις κουρτίνες σας ανοιχτές, για να μπαίνει το φως του ήλιου και κλείστε τις το βράδυ, για να εμποδίσετε το κρύο να εισβάλλει στο σπίτι σας. Ακόμα, βλέποντας τα χαλιά και τις κουρτίνες, θα νιώθετε ψυχολογικά ότι το σπίτι σας είναι ζεστό και χουχουλιάρικο και θα μπαίνετε πιο εύκολα στο ανάλογο mood.

Μαγειρέψτε. Μην γελάτε διαβάζοντας αυτό το tip. Χρησιμοποιείστε την κουζίνα και τον φούρνο σας και δείτε τον χώρο σας να θερμαίνεται αμέσως. Με ένα σμπάρο… 3 τρυγόνια, αφού θα ζεσταίνεστε, θα τρώτε νόστιμα φαγητά και το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.

Χορέψτε έντονα. Ποιος είπε ότι όταν μένετε στο σπίτι δεν μπορείτε να διασκεδάζετε; Βάλτε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική και χορέψτε μέχρι να ιδρώσετε.

ζεσταθείτε με υγραέριοΚάλτσες βάλατε; Οι παλιοί έλεγαν «έχε τα πόδια σου ζεστά, την κεφαλή σου κρύα», παροιμία που ισχύει 100%. Φορέστε κάλτσες μέσα στο σπίτι και νιώστε τη θερμοκρασία σας να ανεβαίνει. Στα μαγαζιά μπορείτε να βρείτε σχέδια και χρώματα που σας ταιριάζουν, καθώς και πολλές με χριστουγεννιάτικα θέματα.

Να ζεσταίνετε τους χώρους που πραγματικά χρησιμοποιείτε. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, δε υπάρχει λόγος να θερμαίνετε χώρους που δεν χρησιμοποιείτε, όπως η αποθήκη, ούτε να καίτε ενέργεια ενώ λείπετε εκτός σπιτιού πολλές ώρες. Σας συμφέρει περισσότερο να κρατάτε τη ζέστη για τα δωμάτια που κάθεστε πιο συχνά, μόνο όταν βρίσκεστε εκεί. Μια σόμπα υγραερίου μπορεί να σας προσφέρει αυτή την ευελιξία. Ανάψτε την όταν είστε σπίτι, στον χώρο που κάθεστε και αν μεταφερθείτε, παραδείγματος χάριν από το σαλόνι στο γραφείο σας, μπορείτε να την πάρετε μαζί σας. Έτσι, θα έχετε την κατάλληλη ενεργειακή απόδοση και έλεγχο του κόστους, αφού πρόκειται για ένα θερμαντικό μέσο με μειωμένο κόστος συντήρησης. Επιπλέον λειτουργεί όποτε εσείς αποφασίσετε.

Εκμεταλλευτείτε στο έπακρον τη σόμπα υγραερίου σας. Το υγραέριο είναι ένα οικονομικό καύσιμο, ενώ η ίδια η σόμπα υγραερίου σας προσφέρει αυτονομία αφού μπορείτε να τη μεταφέρετε και να τη χρησιμοποιήσετε σε όποιο δωμάτιο του σπιτιού θέλετε θερμαίνοντας έως και 60 τμ, για όσο χρονικό διάστημα θέλετε. Ανάψτε την με μία κίνηση και χαλαρώστε στα ζεστά.

Αυτό τον χειμώνα, ζήστε τον σαν Χριστουγεννιάτικη καρτ-ποστάλ. Απολαύστε τη ζεστασιά του σπιτιού σας και αφήστε το κρύο απ’ έξω.

Εάν έχεις απορίες ή θέλεις να μάθεις περισσότερα για το κόστος θέρμανσης με υγραέριο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας. Θα σου παρέχουμε αμέσως τις απαιτούμενες πληροφορίες.