Η Τσικνοπέμπτη είναι μόλις μια ανάσα μακριά. Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ημέρες του χρόνου, αυτή που έχουμε συνδυάσει με φαγοπότι, μουσική και αγαπημένους φίλους.

Η ιστορία της χάνεται μέσα στους αιώνες, θεωρείται όμως ότι είναι συνέχεια των βακχικών γιορτών της αρχαιότητας, όταν και οι άνθρωποι καλωσόριζαν τον ερχομό της Άνοιξης με γλέντι, άφθονο φαγητό και ποτό. Άλλωστε και για εμάς, αυτό δεν συμβολίζει η Τσικνοπέμπτη; Το πρώτο χαρούμενο, εορταστικό διάλειμμα, μετά τους σκοτεινούς, χειμωνιάτικους μήνες.

Φέτος τα δεδομένα άλλαξαν. Η Τσικνοπέμπτη δεν θα γιορταστεί με εξόδους ή με μια μεγάλη συγκέντρωση στο σπίτι. Μαζευόμαστε (πολύ) λίγοι και καλοί και τη γιορτάζουμε όπως της αξίζει. Αυτό σημαίνει καλή διάθεσή και ακόμα καλύτερη προετοιμασία!

Πρώτα και κύρια, οι παραγγελίες στον χασάπη θα πρέπει να έχουν γίνει από νωρίς, η επιλογή του κρέατος δεν μπορεί να γίνει στην τύχη. Διαλέξτε κρέατα συνδυασμένα με την παράδοση, η Τσικνοπέμπτη δεν είναι μέρα για πειραματισμούς. Παϊδάκια, λουκάνικα, κοντοσούβλι, μπριζόλες, μπιφτέκια είναι τα must της Τσικνοπέμπτης. Απαραίτητες στο τραπέζι είναι και οι πατάτες και σαλάτες (για το ξεκάρφωμα).

Κρασί, τσίπουρο, μπύρα είναι αυτά που θα συνοδέψουν το τραπέζι σας. Είπαμε, σήμερα τιμούμε την παράδοση και οτιδήποτε άλλο δεν ταιριάζει με τη μέρα. Δυστυχώς, λόγω των συνθηκών δεν μπορούμε να τσουγκρίσουμε με τους φίλους μας. Ή τουλάχιστον με όλους όσους θα θέλαμε. Ένα τηλέφωνο και ένα “εις υγείαν” μπορεί να γίνει και μέσω τηλεφώνου ή μέσω μιας κλήσης μέσω skype/messenger/zoom. Ας πάρουμε έστω και μια διαδικτυακή γεύση της παρέας μας. Και ας ευχηθούμε, του χρόνου όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, να τσουγκρίζουμε ξανά.

Τσικνοπέμπτη με ψησταριά υγραερίου

Τσικνοπέμπτη με ψησταριά υγραερίου!

Το ψήσιμο πρέπει να ξεκινάει από νωρίς. Ψήνουμε και τσιμπάμε ταυτόχρονα, αυτό είναι κανόνας. Επειδή το σωστό ψήσιμο θα κρίνει και το αποτέλεσμα, άρα και την έκβαση της ημέρας, έχουμε ήδη επιλέξει τη ψησταριά υγραερίου για να «παίξουμε μπάλα» με ασφάλεια. Τι σημαίνει αυτό;

  • Ότι το μαγείρεμα θα γίνει εύκολα και με άνεση (για να μπορείτε να τσιμπάτε κιόλας). Γυρίστε το κουμπί, βάλτε τη σωστή θερμοκρασία και γεμίστε το ποτήρι σας, αφού με τη ψησταριά υγραερίου δεν έχετε τον φόβο των απότομων αυξομειώσεων.
  • Ακόμα και για εσάς που μπορεί να αργήσετε να ξεκινήσετε το ψήσιμο, η ψησταριά υγραερίου θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους καθώς είναι έτοιμη για να μαγειρέψετε πολύ πιο γρήγορα από την αντίστοιχη ψησταριά με κάρβουνα.
  • Επιπλέον, με τη ψησταριά υγραερίου θα γλυτώσετε τις έντονες μυρωδιές που βγαίνουν από την αντίστοιχη ψησταριά με κάρβουνα. Ακόμα και στη βεράντα αν ψήνετε, ξέρετε ότι δεν θα ενοχλήσετε τους γείτονες.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ εύκολη στο καθάρισμα.

Καλή Τσικνοπέμπτη λοιπόν και ευχόμαστε να αναγκαστείτε να χαλαρώσετε τη ζώνη από νωρίς!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ψήσιμο με υγραέριο, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.